שיהיה לך יום עבודה מוצלח, נהיה בקשר בקרוב

עיצוב משרדים – אקוסטיקה

נושא טכני לחלוטין  שקשור לעיצוב משרדים שלמרות שאינו גלוי לעין, אם שמים לב אליו כנראה שלא בוצעה עבודה טובה. השאיפה שלנו כשאנו מעצבים משרד בכל מה שקשור לעניין האקוסטיקה היא להישמע טוב ולא לשמוע אחרים.
הדוגמא הטובה ביותר היא מנכ"ל שמעביר פרזנטציה ללקוחות בחדר ישיבות, המנכ"ל הנואם רוצה להישמע בקול חד וברור, ללא "הד" וללא צורך במאמץ להרים את הקול,בנוסף לזה לא נרצה שהנאמר בפגישה ידלוף החוצה לחלל השכן.

חדר ישיבות עם חיפוי קיר ותקרה מעץ אקוסטי כאן גם גופי התאורה הם אקוסטיים.
משרדי חברת Tradetech-Group בלונדון.

בכדי להגיע לאקוסטיקה נעימה בחלל המשרד יש לטפל נכון בתקרה, בקירות ובריצוף בעזרת חומרי גמר בעלי תכונות אקוסטיות שיבלעו את גלי הקול.
הנחת הבסיס היא שחומר קשה, חלק ושטוח מזיק לאקוסטיקה ומחזיר את גל הקול חזרה לחלל. השאיפה היא תמיד להשתמש בחומרים טבעיים, רכים ותלת מימדיים "שיבלעו" את גל הקול וכך להפחית מהעוצמה שלו.

נתחיל מהתקרה, כאן כדאי להבהיר משהו בסיסי וחשוב – נקודת הפתיחה של כל החלל הוא מעטפת בטון בתקרה וברצפה. בכל עיצוב משרד, אם בוחרים בקו עיצובי של תקרה פתוחה עם מע' חשופות, משמע תקרת הבטון נשארת גלויה, כדי לשפר את האקוסטיקה בחלל ניתן לרפד את תקרת הבטון במזרנים אקוסטיים.

חלל קפיטריה עם תקרה חשופה, מעל מע' המיזוג תקרת הבטון מחופה במזרנים אקוסטיים.
עיצוב משרדים של חברת Tradetech-Group בלונדון.

אפשרות נוספת לטיפול בתקרה היא הוספה של תקרה נוספת המסתירה את המערכות (שיקול עיצובי בלבד), במקרה הזה, אני ממליצה להשתמש בתקרה אקוסטית הבנויה מאריחים המיוצרים מצמר זכוכית בדחיסות גבוהה לעומת שימוש בתקרת גבס חלקה.
בחלל הציבורי, באזורים המשמשים בעיקר למעבר כמו מבואה, קבלה, מסדרון אני אשתמש בתקרת גבס חלקה ובתוך המשרד אשתמש בתקרה אקוסטית.

לוחות אקוסטיים תלויים המסתירים את תקרת הבטון והמערכות.
עיצוב משרדים של חברת Wix נמל ת"א.

תקרת אריחים אקוסטיים המסתירים את המערכות
עיצוב משרדים של חברת Whitenoise בית אסיה תל-אביב.

נמשיך עם הקירות, הדבר העיקרי המשפר משמעותית את האקוסטיקה ומונע דליפות של קול בין החדרים הוא בניה של קירות חוצצים בין המשרדים לכל גובה המעטפת, מהרצפה עד לתקרת הבטון העליונה. בהמשך להוספת תקרה המסתירה את המערכות, לא מספיק להגיע עם הקיר עד אליה, צריך לעלות עד תקרת הבטון. בנוסף את פנים קירות הגבס יש למלא בצמר סלעים או צמר זכוכית.

בהתקדמות האבולוציונית של תכנון ועיצוב משרדים יש פחות בשימוש של קירות גבס ושימוש נכבד יותר במחיצות זכוכית לחדרים. גם כאן ישנו מגוון רחב של מוצרים לשימוש. האופציה הזולה תהיה קיר זכוכית המחובר בעזרת פרופיל U מאלומיניום, זו המחיצה הכי פשוטה היא מגיעה ללא אטמים וללא אטימה בין הקיר לדלת עצמה, כלומר ללא כל מקדמים אקוסטיים ולכן לא אמליץ להתשמש במחיצה מסוג זה.
אפשרות נוספת והיא גם המומלצת, היא קיר זכוכית היושב בתוך פרופיל אלומיניום עם אטמי סיליקון מובנים בתוך הפרופיל. בנוסף הדלת עצמה ממוסגרת וגם היא נטרקת על פס סיליקון המשפר את האקוסטיקה של דליפת הקול.
לחדרים חשובים במיוחד כמו חדר דיונים, חדר מנכ"ל או כשרוצים לחצוץ בין אזור רועש מאוד לאזור שקט, נשתמש במחיצה הבנויה משני קירות זכוכית שבניהם כלוא אוויר שהוא המקדם הטוב ביותר לאקוסטיקה ולמעבר קולות בין חללים.

מחיצת קיר זכוכית, הזכוכית והדלת בתוך פרופיל עם אטמים.
עיצוב משרדים של חברת Goldmine תל-אביב.

המוקד האחרון הדורש טיפול ובחירה נכונה של חומרי גמר יהיה הרצפה. גם במקרה של הרצפה, ישנם חומרים קשים כמו קרמיקה ובטון מוחלק אשר פחות מומלצים. החומרים הנפוצים לשימוש הם פרקט טבעי, אריחי LVT ושטיח, אלו הם חומרים אשר ישפרו משמעותית את ספיגת גלי הקול וגם את רעש הצעדים של באי המשרד.

חלל עבודה פתוח ובו: תקרה אקוסטית, חיפוי קיר בנגרות, מחיצות אקוסטיות בעמדות העבודה.
עיצוב משרדים של חברת Tradetech-Group בלונדון.

עניין נוסף שחשוב להתייחס אליו הוא ספיגת הקול בחלל העבודה הפתוח (אופן ספייס) ברוב המקרים מדובר בחלל גדול המכיל כמות של אנשים, חלקם מדברים בטלפון, חלקם משוחחים בינהם, וחלקם מתרכזים בעבודתם. מעבר לריחוק שאקפיד ליצור בין קבוצות עובדים, אני תמיד גם אוסיף בין עמדה לעמדה מחיצה מספוג קשיח שגם הוא מצופה בבד עם תכונות אקוסטיות.
חשוב להוסיף בחלל מוצרים מחומרים רכים כמו ספות וצמחיה במיוחד חיפויי קירות מנגרות ומחיצות אקוסטיות הסופגות את קלי הקול.

חלל פתוח ובו: חיפוי קיר בנגרות, ריהוט רך מרופד, מחיצות זכוכית אקוסטיות, צמחייה ווילונות.
עיצוב משרדים של חברת Goldmine תל-אביב.

לסיכום, לאורך הדרך בתכנון ועיצוב משרד חשוב להשתמש בחומרי הגמר הנכונים. וכמו תמיד, גם במקרה של אקוסטיקה תמיד אנסה למצוא את האיזון בין שיפור האקוסטיקה לקונספט העיצובי שגם הוא משפיע על בחירת חומרי הגמר ועל המראה הסופי ולכן תמיד כדאי למלא את החלל בפרטי נגרות, ריהוט רך שמרופד בבד, וילונות, וצמחייה. כל אלו משפרים משמעותית את הספיגה של הקול בחדר, מונעים את הד ומשפרים את התחושה בחלל.

 

מעוניינים לשמוע פרטים נוספים?

מלאו את פרטיכם ונצור אתכם קשר בהקדם